Tuinfestival 4&5 september

van 11 tot 17 uur

Kijk, beleef en geniet in Nijeberkoop

bij Atelier Nijewende & Galerie Friesgoed

Met een feestelijk, cultureel tuinfestival start Kunstwerf het nieuwe culturele seizoen. Op maar liefst 20 verschillende locaties in Ooststellingwerf kun je genieten van kunst, theater, muziek, verhalen en gedichten. De toegang is helemaal gratis.

Bij Friesgoed, Bovenweg 3, (vanaf vrijdag 13 uur te bezoeken) is het werk te zien van Attje Oosterhuis, Ria van de Berg en natuurlijk werk van Janou. Attje heeft ruim dertig jaar werkervaring als docent beeldende vakken. Haar autonome werk kenmerkt zich door een combinatie van oud en nieuwe ambachtelijkheid. Upcycle Nature is een serie waarin ze de waardering voor de natuur weergeeft in borduursels met een gewaagde uitstraling.

Het werk van Ria is zacht van toon, haar foto’s laten zien dat bomen in het landschap staan als stille krachten met een eigen verhaal. Ze woont en werkt in Fochteloo maar nu even op bezoek in Nijeberkoop. Janou blijft zoeken naar hoe haar kunst haar innerlijke drijfveer kan weergeven, haar zorg voor de planeet, een noodkreet. Ze werkt 4 dagen en doet een master dus er is weinig tijd voor haar beeldende werk maar ze blijft combineren en zoeken.

Bij Friesgoed vier optredens: zaterdag Robin Yzereman, met eerlijke muziek, ze presenteerde haar debuutalbum in 2020 ‘catching dreams’. Op zaterdag treedt ze op om 14 uur, 15 en 16 uur.

Gevolgd door voordrachten en gedichten van Attie Nijboer en Grietje Bosma over het thema van de kunstroute ‘open’. In het Stellingwerfs, hun eigen taal waarin ze juist dat kunnen zeggen wat in een andere taal niet kan. Eerder maakten ze een gedichtenbundel met troostende gedichten over afscheid.

Op Zondag optreden van Moonloops, Sarah Dekkers is singer-songwriter met een oude gitaar en een hoofd vol verhalen, die ze graag wil gaan delen. Vanaf 14 uur op elke hele uur haar verhaal. Met daarna weer gedichten van Attie&Grietje.

Kortom een weekend vol muziek, verhalen, beelden en dat gewoon in Nijeberkoop. Voor het hele programma zie www.kunstwerf.com

onze producten

Onze producten en kunst zijn gemaakt van zoveel mogelijk duurzame materialen, er is in ieder geval goed over nagedacht.

Samenwerking

Zonder samenwerking geen Friesgoed, we werken graag samen met ontwerpers en andere creatieven met Friese roots.Onze expositie hebben vaak een maatschappelijke ondertoon Natuurlijk is er ook het werk van Janou. Ton Broekhuis behoort met zijn werk ondertussen ook tot de vaste collectie van Friesgoed. Deze dagen dus ook de werken van Sigrid Hamelink en Harry Cock.

Alle foto's op deze site zijn eigendom van de makers en niet rechten vrij. Gebruik door derden is niet toegestaan.

Scrol lekker door naar beneden voor een indruk