Wie

Gerben But & Janou Sipsma; samen bereik je meer dan alleen en daarom hebben ze in 2016 de stap gezet naar dit gezamenlijke bedrijf Friesgoed. Wat ons bindt is een intuïtief gevoel voor schoonheid en kwaliteit en aandacht voor waar het vandaan komt. We spreken dezelfde taal en vullen elkaar aan vanuit onze eigen expertise. De manier waarop wij samenwerken kenmerkt zich als organisch en dynamisch en dit vertaalt zich door naar inspirerende samenwerkingen met anderen.

Janou werkt al jaren als cultureel ondernemer, maakte theatervoorstellingen en voerde verschillende projecten uit op gebied van kunst en samenleving. Het zelf maken schoot er de afgelopen jaren wat bij in omdat naast geld verdienen er ook nog een huis verbouwd moest worden. Maar gelukkig kan ze dit binnen Friesgoed weer doen. Janou is sociaal werker en werkt o.a. bij FIRDA als schoolmaatschappelijk werker.

Gerben deed na zijn studie orthopedisch instrumentmaker van alles, een echte ondernemende duizendpoot. Wat Gerben vooral kan is oplossingen vinden voor problemen bij zowel sociaal maatschappelijk -als technisch vraagstukken. Binnen Friesgoed doet hij de zakelijke leiding en verzint hij wel weer een oplossing als Janou weer eens iets heeft bedacht. Op dit moment is Gerben wethouder voor Groen Links in Gemeente Ooststellingwerf.